Saskia Ebus

Therapeut (niet-BIG), geregistreerd als Core Process Psychotherapeut in het UK

Ik werk sinds 2017 met cliënten. Core process therapeutisch werk is een tweede ‘levens-bestemming’ voor mij, nadat ik van origine opgeleid ben tot arts/neuroloog. Als neuroloog heb ik 16 jaar gewerkt met patiënten met epilepsie. Zie ook mijn blog: De naam van praktijk rosas en het hart.

Aangesloten bij:

Over Saskia

Saskia Ebus

Therapeut (niet-BIG), geregistreerd als Core Process Psychotherapeut in het UK

Ik werk sinds 2017 met cliënten. Core process therapeutisch werk is een tweede ‘levens-bestemming’ voor mij, nadat ik van origine opgeleid ben tot arts/neuroloog. Als neuroloog heb ik 16 jaar gewerkt met patiënten met epilepsie. Zie ook mijn blog: De naam van praktijk rosas en het hart.

Aangesloten bij:

Over Saskia

Core process therapie heeft mijn visie op ziekte, gezondheid, heling, spiritualiteit en bewustzijn voorgoed veranderd. Ik voel me bevlogen om mensen te helpen met deze unieke vorm van therapie in Nederland. Naast/na mijn werkzame leven als neuroloog (2005-2021) werk ik sinds 2017 in een privé praktijk als therapeut.

Mijn opleiding aan het Karuna institute in Engeland (master of arts in mindfulness based psychotherapeutic practice) en daarna de vervolg opleiding tot psychotherapeut, was niet alleen theoretisch maar vooral ook ervaringsgericht. Dit betekent dat ik zelf heb ondervonden hoe het is om diepgaand zelf-onderzoek te doen en transformatie door te maken. Tijdens mijn opleiding volgde ik extra workshops bij William Emerson (specialist op het gebied van pre-/perinatale psychologie) vanwege mijn specifieke aandacht voor zeer vroeg trauma. Ik werkte in 2023 mee aan een kwartaalthema over zeer vroeg trauma voor de website Mad in the Netherlands https://madinthenetherlands.org/ghia-global-high-intensity-activation/.  Tevens verzorg ik sinds 2024 samen met Ronald de Caluwé podcasts over dit onderwerp en ben mede oprichter van de GHIA-Qigong groep https://relaxmore.nl/ghia-groep/. Ik ben oprichter van de Stichting Karunafonds Stichting Karuna Fonds – Stichting Karunafonds: STEUN VOOR STEUN en ben hier ook als therapeut bij aangesloten.

Mijn overige interesses zijn het werken aan mijn voortgaande spirituele ontwikkeling en het toepassen van meditaties die aansluiten bij een lichaamsgerichte exploratie. Muziek en beeldende creativiteit zijn voor mij heel belangrijk.

Ik houd mij bezig met mijn professionele ontwikkeling en zit momenteel in het 3e jaar van de 3-jarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner, om nog beter te leren werken met trauma-gerelateerde processen: https://www.bodymindopleidingen.nl/opleiding/opleiding-somatic-experiencing-practitioner/. In 2024 start ik een aanvullende 3 jarige opleiding pre- en perinatale psychotherapie bij Birthimprints https://www.birthimprints.com/.

Cliënten over mij

Cliënten zeggen over mij dat ze zich bij mij snel veilig voelen door mijn rustige aanwezigheid en compassievolle manier van reageren.
Ze voelen zich prettig in de therapieruimte die prikkelarm is ingericht en die verschillende praktische mogelijkheden biedt om ondersteund te kunnen werken.

Ik werk met intuïtie en creativiteit in de sessies. Ik ben bereid en beschikbaar om samen te ontmoeten wat er te ontmoeten is, ook al komen er lastige emoties op. Ik kan werken met de boodschappen van het lichaam, die weerspiegelen wat er aan ervaringen in zijn opgeslagen. Het veilig, stap voor stap kunnen werken en het voorkomen van teveel (traumatische) activering van lichaam en geest is een specifiek aandachtspunt bij Core Process psychotherapie.

Kwalificatie/over de praktijk

Ik ben in het Verenigd Koninkrijk opgeleid en geregistreerd als psychotherapeut. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Core Process Psychotherapeuten: https://acpponline.net/. Tevens ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging voor psychotherapeuten in het United Kingdom (UKCP) https://www.psychotherapy.org.uk/.

Ik werk bij het begeleiden van iedere cliënt standaard samen met een supervisor-core process psychotherapeut. Tevens zoek ik soms specialistische supervisie voor lichaamsgericht traumawerk bij een supervisor vanuit de Somatic Experiencing benadering. Dit gaat uiteraard anoniem en niet herleidbaar tot jou als persoon.

De praktijkruimte is op de begane grond.